Mindfulness-yoga voor volwassenen

Ik bied je een plek om heel bewust in verbinding te zijn vanuit jezelf met alles.

herfst (5)

Me verbinden kan ik het best als ik vertraag of stilval. Ik voel dan weer wat belangrijk voor me is. Het brengt me terug naar waar het voor mij echt om gaat in mijn leven. Het houdt me ook, op een liefdevolle manier, een spiegel voor en laat me zien wie ik ben. Ook heeft het me geleerd beter om te gaan met stress, gepieker en spanning.

De stijl van mijn lessen is een combinatie van lichamelijke oefeningen en bewust AAN-wezig zijn. Door met de houdingen fysiek aan de gang te gaan, nodig je jezelf uit meer in je lichaam aanwezig te zijn. Vanuit deze aanwezigheid, gaan we opmerkzaamheid en aandacht verder beoefenen.

De les is geschikt voor iedereen die mindfulness wil integreren in het dagelijks leven. Ook mensen die “gewone” hatha yoga te fysiek vinden of herstellende zijn van ziekte kunnen aan de les deelnemen.

Hoe ziet de les eruit?

De les begint met een korte zit-meditatie waarbij de aandacht wordt gericht op het huidige moment. Daarna volgen zachte bewegings- en adembewustwordingsoefeningen, waarvan een oefening gebaseerd is op de Critical Alignment Yoga. De houdingen worden liggend, zittend of staande uitgevoerd. Een liggende bodyscan met aansluitend een eindontspanning  is een vast onderdeel van de les.

Wanneer en waar

In de 2de helft van 2021 worden er geen lessen voor volwassenen gegeven.