Tekenen- en schilderen voor kinderen

Deze lessen zijn er vooral op gericht om kinderen plezier te laten beleven aan het creatief bezig zijn, het stimuleren van het creatieve proces en vergroten van het zelfvertrouwen. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan het “eigene” van het gemaakte werk, dat elk kind het weer anders doet, en dat elke manier goed is. Dit geeft respect voor elkaar maar ook het gevoel dat het goed is hoe je het ook doet. Op deze manier zijn de lessen ook versterkend voor het zelfvertrouwen van het kind. De groepjes bestaan uit maximaal 7 kinderen zodat er voldoende ruimte en tijd is voor individuele begeleiding.

Materiaal en thema’s

De kinderen komen tijdens de cursus in aanraking met verschillende materialen: (kleur)potlood, ecoline, olie- en softpastelkrijt en acrylverf. Zo kunnen ze ervaren hoe het werkt, wat hun voorkeur heeft en welk materiaal het fijnste is om je mee te uiten. Verder worden er verschillende thema’s aangereikt die komen uit de belevingswereld van het kind, zodat ze zich betrokken voelen bij wat ze doen. Dit kan zijn over gevoelens, wensen, dromen en soms gaat dit in de stijl van een kunstenaar. Steeds is er ruimte voor een klein gesprekje hierover.

De lessen worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.45 uur tot 15.15 uur en een tweede les van 15.30 uur tot 17.00 uur in het atelier binnen bij het Klooster te Waalre dorp.

De lessen zijn voor de kinderen groep eens in de 14 dagen en totaal bestaat deze cursus uit 7 lessen.
Op woensdag 30 Augustus  start groep A & op vrijdag 1 September  2023 start groep B
Op woensdag  6 September start groep C & op vrijdag 8 September 2023 start groep D

herfstvakantie 9