Tekenen voor kinderen

nuuuu

Deze lessen zijn er vooral op gericht om kinderen plezier te laten beleven aan het creatief bezig zijn, het stimuleren van het creatieve proces en vergroten van het zelfvertrouwen. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan het “eigene” van het gemaakte werk, dat elk kind het weer anders doet, en dat elke manier goed is. Dit geeft respect voor elkaar maar ook het gevoel dat het goed is hoe je het ook doet. Op deze manier zijn de lessen ook versterkend voor het zelfvertrouwen van het kind. De groepjes bestaan uit maximaal 7 kinderen zodat er voldoende ruimte en tijd is voor individuele begeleiding.

Materiaal en thema’s

De kinderen komen tijdens de cursus in aanraking met verschillende materialen: (kleur)potlood, ecoline, olie- en softpastelkrijt en acrylverf. Zo kunnen ze ervaren hoe het werkt, wat hun voorkeur heeft en welk materiaal het fijnste is om je mee te uiten. Verder worden er verschillende thema’s aangereikt die komen uit de belevingswereld van het kind, zodat ze zich betrokken voelen bij wat ze doen. Dit kan zijn over gevoelens, wensen, dromen en soms gaat dit in de stijl van een kunstenaar. Steeds is er ruimte voor een klein gesprekje hierover.

Wanneer en waar

De lessen worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur in het atelier aan de Trolliuslaan 12 te Waalre dorp. De cursus start 2 keer per jaar,en zoals gezegd bestaan de groepjes uit maximaal 8 kinderen.

Na de kerstvakantie start de 1ste groep op woensdag 6 januari 2021 en de 2de groep op woensdag 13 januari. Op vrijdag is dat voor de 1ste groep 8 januari en de 2de groep op 15 januari 2021. De lessen zijn voor iedere groep eens in de 14 dagen en totaal bestaat deze cursus uit 10 lessen.

regenboog 17